Timpul trece, piatra ramane. Piatra a dainuit de-a lungul vremurilor, este fundatia pe care a fost construita lumea. Uneori rece, alteori sensibila, piatra a protejat existenta oamenilor, a luat forme si intrebuintari diferite. A ramas alaturi de noi. Despre Vast Natur putem spuna ca se identifica cu piatra naturala si produsele din aceasta.

Vast Natur - compania

Vast Natur este producator de piatra naturala decorativa. Activitatile companiei sunt legate de extractia, prelucrarea si comercializarea produselor din piatra naturala ornamentala inca din 2003, anul cand a fost infiintata la Constanta.

Cariera de piatra pe care compania o detine si o exploateaza este localizata in Baia, judetul Tulcea. Această zonă este recunoscută pentru carierele de piatră tradiţională de înaltă calitate, cu deosebite caracteristici specifice „pietrei de Baia/Dobrogea” cum ar fi culoarea şi caracterele distincte ce se regăsesc în stare naturală în straturile de piatră din carieră.

video prezentare vast natur
Play Video

Vast Natur - Fabrica de prelucrare

 

Fabrica este situata în aceeaşi locaţie cu cariera – Baia, judet Tulcea. Aceasta are o suprafata de 2 ha şi poate procesa lunar pâna la 2000 mp piatra bruta extrasa din cariera. Blocurile de calcar sunt transformate in variate produse sau piatra ornamentala decorativa cu diferite forme si marimi. Compania investeste constant in tehnologie si personal pentru a asigura procesul de productie la standarde competitive.

Vast Natur realizeaza produse pentru placari cu piatra ornamentala, pavari cu piatra pentru alei si gradini, zidarie rustica, placari de pereti interiori sau exteriori, garduri, pardoseli, trepte, lucrari si proiecte speciale. Calitatea superioara si proprietatile deosebite ale pietrei oferite de catre Vast Natur acopera toate cerintele firmelor de constructii si arhitecti, showroom-uri si distribuitori. Cu deosebitele caracteristici ale pietrei de Baia-Tulcea, Vast Natur ofera produse finite remarcabile, cu o frumusete durabila, cu design mereu actualizat si modern. Clientii nostri ne-au ajutat sa avem o crestere constanta in ultimii ani pentru ca diversitatea produselor si serviciile speciale au fost mereu la o calitate inalta.

Responsabilitate si respect

Compania noastra are intotdeauna in vedere limitarea impactului negativ asupra mediului, protectia si reabilitarea progresiva a mediului care ne inconjoara. in orice moment al productiei, incepând de la extractia pietrei naturale, pe parcursul prelucrarii si pana la aplicarea produselor finale, ne straduim permanent sa respectam si sa conservam mediul natural. Investim in tehnologiile noi care ajuta la scaderea emisiilor poluante in atmosfera, maximizam reciclarea si alocam resurse importante pentru creare unor sisteme care sa asigure protectia mediului ambiant.

Respectam in aceeasi masura regulile referitoare la mediu cat si pe cele ale pietei si societatii. Produsele si serviciile Vast Natur reprezinta o alegere responsabila, atat ecologica cat si sociala.

Vast Natur - Certificari, Diplome, Atestate

Informatii despre piatra naturala

Ce este de fapt piatra naturala?

Calcarul sau carbonatul de calciu (CaCO3) – este o roca sedimentara omogena, a carei aspect general variaza in functie de alte elemente chimice integrate si de modul de formare.

Extractia si prelucrarea calcarelor

Procesul de productie al pietrei de calcar se imparte in 2 mari etape: extractia din cariera si prelucrarea in ateliere specializate, de unde rezulta produsele finite.